Massage voor kinderen en tieners

Er wordt cognitief veel van kinderen gevraagd (op school). Het belang van in hun lichaam voelen kan daardoor minder aandacht krijgen. Eigenlijk zou het fijn zijn als dit een basisprincipe is in wat een kind leert, zodat kinderen leren voelen dat er een samenwerking tussen hoofd en lijf mogelijk is.

Bij de massages die ik geef aan kinderen en tieners kan een ouder aanwezig zijn. Indien gewenst kan ik de helft van de tijd een massage geven waarbij ik mijn aandacht voor het kind of de tiener heb. De andere helft van de tijd kan dan besteed worden aan het met aandacht aanraken en masseren door de ouder van zijn/haar kind. Ik leg daarin de principes sensitiviteit en intu├»tie uit en leer de ouder enkele massagetechnieken. We kunnen samen een reis door enkele chakra’s maken en ons lijf zo op een complementaire manier leren kennen. Geen enkele sessie is hetzelfde; ik stem af op wat er in het moment nodig is.